donderdag 29 november 2012

Empire State Building in zee van licht


Color Kinetics
's Werelds meest beroemde kantoorgebouw de Empire State Building (ESB) heeft besloten de torenverlichting te moderniseren en hebben daarbij gekozen om met de leider in de LED industrie samen te werken, Philips. Zij hebben hierbij gekozen voor de innovatieve, intelligente led verlichting oplossing van Philips Color Kinetics (PCK). Deze zijn in mei al geplaatst, maar ze hebben besloten de maar liefst 1200 computer gestuurde lampjes nu pas te onthullen.

Alicia Keys
Afgelopen maandag werd in samenwerking met Clear Channel Media en Entertainment en 14-voudig Grammy Award winnares Alicia Keys een cadeautje aan New York City en de wereld gegeven door de onthulling van ESB zijn nieuwe one-of-a-kind LED toren verlichting met de allereerste lichtshow. Om 21 uur mocht Alicia Keys de schakelaar omzetten om de lichtshow te starten, dit gebeurde live in de studio van Clear Channel Media. De verlichting was gesynchroniseerd met 2 nummers van haar nieuwe album.

State of the art
Het state of the art dynamische verlichtingssysteem van PCK is uniek voor ESB en maakt het mogelijk om een lichtshow op maat neer te zetten en ze hebben keuze uit een palet van meer dan 16 miljoen kleuren die in grenzeloze combinaties geprogrammeerd en aangepast kunnen worden, zoals rimpelingen, cross-fades, schitterringen, chasers, sweeps, flitsen en uiteen spatten. In aanvulling op meer controle en het beheer van de verlichting, zal het nieuwe geautomatiseerde systeem superieur licht en levendigheid in realtime leveren, in tegenstelling tot de vorige schijnwerpers.

6 mannen
Deze 1200 nieuwe lampen vervangen de oude 546 lampen die de toren voorheen deden oplichten. Deze nieuwe lampen zorgen voor een besparing van maar liefst 70% aan elektriciteit. Daarbij waren er met de oude lampen de gehele dag 6 mannen in de weer om met de hand de diverse kleurfilters te wisselen om de wolkenkrabber te voorzien van een andere kleur tegen de nachtelijke hemel.

34.000
De innovatieve, intelligente led verlichting oplossing van Philips Color Kinetics zijn al bij meer dan 34.000 transformatieve, high-profile installaties over de hele wereld in gebruik. Nu is de expertise gebruikt om het Empire State Building welbekende lichtsysteem meer flexibel, meer dynamisch en meer dramatisch te maken dan ooit daarvoor.

LED strips
De LED strips van Ledlampendirect geven dankzij hun 30 stuks 5050RGB SMD's per meter vele kleuren weer en dat met een verbruik van slechts 7,2 Watt per meter. De LED Strips zijn eenvoudig zelf per 10 centimeter in te korten, zijn waterdicht dankzij een kristalheldere epoxy met silicone coating, IP68. Voor eenvoudige montage van deze Ledstrip wordt er een dubbelzijdige plakstrip bijgeleverd. De SMD LED's zijn aangebracht op een witte strip voor optimale lichtweergave.

maandag 26 november 2012

LED is Smart Technology

NEMO
Sinds 2010 is NEMO een officieel museum met een historische collectie. De erfgoed collectie bestaat dan ook uit meer dan 17.000 voorwerpen op het gebied van onder andere techniek in en rond het huis, energieopwekking en –opslag, installatietechniek en verlichting. In de nieuwe tentoonstelling zie je een aantal lampen uit de mooie en zeer bijzondere collectie elektrische lampen.

Smart Technology
Sinds september 2012 geldt er een Europees verbod op de handel in gloeilampen en zal iedereen zijn huis verlichten met lichtbronnen als LED. De nieuwe tentoonstelling van NEMO Amsterdam is daarom wel heel bijzonder. De innovatiezaal van NEMO toont duurzame technologie/clean tech waar de aandacht ligt op Smart Light, Smart Transport & Smart Electricity. Deze expositie zet LED in de spotlight en laat zien dat we het “nieuwe lichttijdperk” in gaan. Vanaf 27 november kun je van alles te weten komen over allerlei toepassingen van Led-licht: van LED in de mode tot LED in het ziekenhuis. Daarnaast gaat de tentoonstelling over de toekomstige mogelijkheden van deze relatief nieuwe lichtvorm.

Licht-jurk
Tijdens museumnacht is hij al gedragen door presentatrice Sylvana Simons, de lichtgevende jurk ontworpen door Leon Klaassen Bos. Deze jurk is speciaal voor de nieuwe tentoonstelling van NEMO ontworpen. Hij zit vol met kleine Led-lampjes die de jurk van een regenboom tot een vlammenzee kan laten oplichten. Tijdens de tentoonstelling is nog een 3-tal andere jurken met verlichting te zien. Een van de jurken is gedragen door niemand minder dan Lady Gaga en een andere is speciaal door Philips ontworpen voor Fergie, de zangeres van de Black Eyed Peas.

Toekomst
De mogelijkheden voor de toekomst zijn haast oneindig omdat Led-lichtjes heel klein gemaakt kunnen worden. De Led-technologie past goed in een duurzame omgeving, ze verbruiken minder en gaan langer mee. Een Led-lamp kan het tot wel 25 jaar volhouden, waar een gloeilamp het meestal na een jaar al begeeft. Daarbij verbruikt een Led-lampje maar 12% van de elektriciteit die een gloeilamp normaal nodig zou hebben om licht te geven.

Wat is er nog meer te zien?
Naast het toepassen van licht binnen de mode kun je bij NEMO ook terecht voor diverse andere doeleinden waarbij licht wordt ingezet. Zo is er te zien hoe licht gebruikt wordt bij het behandelen van geelzucht bij baby's en hoe bijvoorbeeld Led lampen kinderen in derdewereldlanden kan helpen met het studeren. Ook laten ze zien wat LI-FI inhoud en hoe het werkt, dit is een soort draadloos internet van lichtgolven. Ook is er  de mogelijkheid om uit te vinden of je een ochtend of avond mens bent, dit is goed om te weten voor het installeren van LED badkamer verlichting. Al met al is deze tentoonstelling een mooie gelegenheid voor een kijkje in onze toekomst en de ontwikkelingen op het gebied van LED.

vrijdag 23 november 2012

LED in de vaart


Vele toepassingen
Iedereen raakt zo langzamerhand steeds meer en meer bekend met LED lampen en de vele mogelijkheden waarbij LED toegepast kan worden. Zo zijn er LED spots, strips en dimmers, reclame borden, wordt het steeds meer toegepast in kwekerijen en tuinbouw en ziet u het veelal als decoratie voorbij komen. Dat LED ook in de scheepvaart zijn weg weet te vinden is een logisch vervolg.

Scheepvaart
De scheepvaart heeft hier met regelmaat mee te maken, 's nachts varen. Dit kan een behoorlijke opgave zijn omdat het zicht flink wordt beperkt en vooral met kaartlezen is dit een zeer bekend probleem. Nu kunnen LED lampen hier een uitkomst in bieden.

Belemmerd zicht
Om kaart te kunnen lezen tijdens de vaart is er licht nodig en dit zorgt voor de nodige problemen. Zonder licht kaartlezen is niet te doen en bij het licht aan en vervolgens weer uit moeten de ogen wennen aan de nieuwe situatie. Het wennen vergt veel van de ogen en brengt onnodige risico's met zich mee. Daar hebben ze nu een oplossing voor gevonden.

LED passer
Het Amerikaanse bedrijf Weems en Plath brengt iets nieuws op de markt, de ideale gadget voor in de schaapvaart. Het gaat hier om een nieuw soort kaartpasser met verlichting. Deze passer is zeer stevig en voorzien van 2 kleine rode Led lampjes die je doen verbazen over de hoeveelheid licht die daar vanaf komt. Een positie aflezen of in kaart zetten en het afpassen van afstanden kunnen nu zonder veel moeite in het donker gedaan worden zonder hulp van andere verlichting.

Rode LED lampjes
Deze rode LED lampjes zorgen ervoor dat er geen schaduwen op de kaart vallen en dat er toch voldoende licht is om de kaart te kunnen lezen. De lampjes zijn dan ook perfect geplaatst in de passer, net iets boven de punten. Ze hebben bewust gekozen voor rood licht omdat dit ervoor zorgt dat het nachtzicht niet verloren gaat, zo hoeven uw ogen niet steeds te wennen aan het donker en blijft uw nachtzicht bewaart. De batterijen gaan zo'n 20 uur mee en is een standaard model die u ook veel in horloges ziet terug komen. De veel voorkomende batterijen zijn ook op eenvoudige wijze te vervangen wat deze passer een nog aantrekkelijkere gadget voor de scheepvaart maakt.

LED Lampen Direct
Zelf Led lampen of LED strips toepassen? Bij LED Lampen Direct bent u aan het juiste adres wanneer het gaat om verlichting voor in en om uw woning, bedrijf of organisatie. Onze webshop heeft dan ook een ruim assortiment waardoor u altijd de juiste lamp voor de juiste situatie treft.

vrijdag 16 november 2012

Nederland switcht naar LED

Beter milieu
Dat LED beter is voor het milieu dat weet u als consument natuurlijk allang, maar ook steeds meer gemeentes binnen Nederland zien nu het nut van LED in. Noordwijk, Hilversum en IJmuiden zijn al bezig om delen van hun gemeente te voorzien in deze wonderbaarlijke manier van verlichten. Het is een kostbare investering maar op de lange termijn levert dit veel voordelen op want gebruik van LED verlichting betekend 75 tot 90 procent minder licht energieverbruik. Dat dit energieverbruik beter is voor het milieu en de portemonnee mag duidelijk wezen!

Maar waarom zou je als gemeente switchen?
LED verlichting is zeer helder en daarom geeft het meer licht af, dit is voor de gemeenten een uitkomst wanneer het gaat om toezicht houden. Met de “normale” verlichting hebben de diverse toezichthoudende camera's, waar de meeste gemeenten gebruik van maken, problemen met de kwaliteit van het beeld. Om kleuren te onderscheiden in het donker verlichting nodig, de gebruikelijke verlichting laat daarom hier en daar steekjes vallen. LED verlichting biedt hier de uitkomst, met het heldere licht zijn de kleuren op beeld beter te zien en dit zorgt voor een betere toezicht. En betere toezicht wil zeggen dat de straten veiliger worden, dit wil toch iedereen?

Bijdrage van LED aan goede waarneming
Zoals hiervoor aangegeven is licht noodzakelijk om te kunnen zien en om kleuren te kunnen onderscheiden. Om te kunnen waarnemen moet er licht vanaf een voorwerp of omgeving onze ogen bereiken. Het voorwerp, of in deze gevallen de omgeving, moet licht uitzenden en hiervoor moet licht weerkaatsen. Indien er weinig licht aanwezig is zal er ook weinig licht weerkaatst worden en hierdoor lijken de kleuren en omgeving donker of zwart. LED verlichting is zo ontwikkeld dat het een grotere lichtintensiteit bereikt. Een grotere lichtintensiteit houdt in dat er een zeer hoge helderheid is en dat het licht veel verder reikt dan bij “normale” lampen. Dit grotere bereik heeft als voordeel dat kleuren en vooral ook je omgeving veel beter zichtbaar zijn, zowel met het oog als op camera.

Waarom is heel Nederland dan nog niet over?
LED verlichting is kostbaar in de aanschaf, de gemeentelijke budgetten zijn niet afdoende om alles in een keer om te zetten naar LED verlichting. Diverse gemeentes hebben daarom hun budgetplan zo ingesteld dat over 15 a 20 jaar nagenoeg alle verlichting over zal zijn naar LED. Naast het tekort aan  budget zijn verschillende regio's onlangs voorzien van nieuwe verlichting, het is te kostbaar om deze nu alweer te vervangen. Daarbij zullen de plaatsen waar extra toezicht noodzakelijk is eerst voorzien worden van deze LED verlichting. Of dit bij uw gemeente ook in de planning staat durven wij niet te zeggen, maar het is de moeite waard om hier naar te informeren.

LED verlichting in en om uw huis

Introductie in LED
LED verlichting is op diverse wijze te introduceren binnen uw eigen in- en exterieur, dit kan van uw woonkamer tot badkamer tot tuin en we gaan hier de vele mogelijkheden toelichten. We gaan al deze opties hier delen zodat u in de toekomst ook groen kunt wonen, dit is goed voor het milieu door de energie besparing en op de langere termijn ook kosten besparend.

Woonkamer
Verlichting in de woonkamer is niet alleen praktisch maar het is ook nog mooi. Met de goede verlichting op de juiste plekken kunt u uw kamer optisch vergroten, verkleinen en van meer sfeer en warmte voorzien. De meest gemaakte fout is de gedachte dat LED verlichting geen warmte uitstraalt door de heldere kleur. LED verlichting is in diverse kleuren te krijgen en er kan eenvoudig een dimmer op geïnstalleerd worden, hierdoor kan toch de benodigde sfeer gecreëerd worden. Voordeel is ook dat de LED lampen zelf veel minder warm worden en daarom veiliger zijn voor het gebruik in huis.

Slaapkamer
LED verlichting is voor op de slaapkamer de ideale lichtbron! Ligt uw partner lekker te slapen en u kunt de slaap niet vatten... Met LED verlichting kunt u zonder uw partner te storen prima een boek in bed lezen. Door de dimmers en het licht dat kleiner gebundeld is kunt u de lamp precies de juiste locatie laten verlichten. Daarnaast zorgt LED verlichting ervoor dat u rustiger naar TV kunt kijken zonder dat u vermoeide ogen krijgt, daarom maken vele TV fabrikanten reeds gebruik van LED verlichting in hun TV's.

Badkamer
De badkamer is waar het 's ochtends allemaal gebeurt, optimale verlichting is dan ook van groot belang. Door de helderheid van LED verlichting heeft u altijd het beste licht bij de spiegel, dit is voor mannen een uitkomst met het scheren en voor vrouwen bij het opdoen van hun make-up. Daarnaast kunt u met LED verlichting de badkamer voorzien van kleine spots bijvoorbeeld in de onderste rand van de muur, wie wil er nou geen sfeervolle en uniek uitziende badkamer!

Tuin
Ook voor in de tuin is er veel mogelijk op het gebied van LED verlichting. De diverse spots die in de tuin geplaatst kunnen worden en dan bedoel ik niet alleen aan de muur. Heeft u een mooie afzetting in uw tuin? Plaats eens wat spots aan de rand van die afzetting in de grond, de spots schijnen omhoog en brengen uw tuin in een sprookjesachtige sfeer. Ook kunt u er bijvoorbeeld ook de rand van uw vijver prachtig mee verlichten om de aandacht daar op te richten. Naast het creëren van meer sfeer in uw tuin zorgt LED verlichting ook voor meer veiligheid. De LED's kunnen net als normale buitenverlichting aanspringen wanneer mensen uw voordeur of tuin benaderen.

Revolutie in het verbouwen van voedsel

Agrarische sector
Dat LED verlichting zijn opmars maakt in de consumenten sector en kantoren wereld kunnen we niet omheen. Topman van Philips, Frans van Houten, is er van overtuigt dat deze revolutie zich ook uitstekend naar de agrarische sector kan verplaatsen.

Groenten kweken

groenten verbouwen in volle grond en de vele ruimte die daarbij noodzakelijk is, lijkt tegenwoordig overbodig. Met behulp van ledverlichting kan er flink wat ruimte bespaart worden. Door groenten in verschillende lagen boven elkaar te kweken met ledverlichting die aangepast is aan elke groenten, kunnen optimale groei en kwaliteit bereikt worden worden.

Nederland
In Nederland zijn er al diverse telers die met de ledverlichting hun groente en fruit telen. Zij hebben nieuwe concepten om te telen met ledverlichting uitgewerkt. Een goed voorbeeld daarvan is tuinbouwbedrijf Delicious uit Beesel. Zij hebben in samenwerking met Philips een compleet lichtplan of zoals ze het nu ook wel noemen, licht recept, uitgewerkt en telen ze al diverse groenten. Zo groeien er in speciale klimaatkamers kleine slaplanten in meerdere lagen boven elkaar. Bij de LED's is het lichtspectrum zo afgesteld dat de plantjes op de meest ideale manier kunnen groeien. Omdat ruimte, water en energie steeds schaarser worden is deze methode een uitkomst.

Cityfarming
Deze ruimte besparing zorgt ervoor dat er een revolutie ontstaat in waar men groenten verbouwt. In diverse grote steden in Amerika is deze manier van telen een welkome verandering. Dit duurzame concept zorgt ervoor dat het in steeds meer dicht bevolkte gebieden en steden wordt ingezet om voedsel op ongebruikelijke locaties te verbouwen. Waar er voorheen hoofdzakelijk op daken en terrassen groente en fruit werd geteelt heeft cityfarming zich nu ook uitgebreid naar de diverse stedelijke gebouwen. In New York zijn kennelijk al zo'n 20 gebouwen waar deze nieuwe techniek wordt toegepast en zij voorzien hiermee de stad van groente en fruit.

Kosten winnend
Het telen met behulp van Led-verlichting is goed voor het milieu, maar ook de teler gaat er flink op vooruit. Hoe meer het kweekproces is geoptimaliseerd des te meer stijgen de opbrengsten. Daarnaast zorgt dit ook voor een stijgende kwaliteit van alle groente en fruit. Door het juiste licht recept toe te passen heb je door het hele jaar heen een perfecte productie, hierdoor is het altijd mogelijk om aan de vraag te voldoen.

GU10
GU10 LED (grote fitting) LED Lampen van LEDLampendirect.nl zijn van een dusdanige hoge kwaliteit dat u met deze LED lampen uw huidige verlichting 1 op1 kan vervangen zonder lichtverlies of kleur van het licht. Dit is voor de teler van belang om de kwaliteit te waarborgen. Daarbij krijgt u hiervoor een LED-lamp die tot wel 50.000 branduren meegaat en een energiebesparing oplevert tot 90 procent!