dinsdag 11 september 2012

Led verlichting

Ben je altijd al milieuvriendelijk ingesteld geweest? Heb je altijd al een flinke energiebesparing willen doen? Stap dan nu over van de 'klassieke' gloeilamp naar de 'toekomstige' led verlichting. Deze overstap kun je een investering noemen want het resulteert in lagere rekeningen.

In het jaar 1920 werd de eerste ontdekking gedaan door een Russische wetenschapper, pas in het jaar 1962 brak de led pas echt door. Toen werd er voor het eerst een werkende led ontwikkelt. Inmiddels heeft de led een groei doorgemaakt en is de led al in verschillende kleuren(o.a. rood, groen en blauw) en maten(strings en spots) verkrijgbaar op de Nederlandse markt.

De leds werken op een lager voltage, dit is de reden dat de leds in verhouding met de gloeilamp wel 80% minder stroom verbruiken. Dit leid tot een energiebesparing en is dus beter voor het milieu. Naast die energiebesparing komt ook nog een kostenbesparing, de ledlamp is zeker de helft goedkoper dan een gloeilamp, gebaseerd op 25.000 branduren. Andere voordelen van de led is de water- en schokbestendigheid. Hierdoor zijn de leds zowel binnen als buiten te gebruiken.

U hoeft niet bang te zijn voor lichtverlies. De leds leveren namelijk dezelfde lichtkleur. Een boek of de krant lezen in de woonkamer is dus nog gewoon mogelijk. Ook zijn de leds prima te gebruiken in de keuken. Ben je niet tevreden met één lichtkleur dan kun je dimbare leds aanschaffen, deze zijn al te verkrijgen in 12- of 14Volt.

Binnen ongeveer 10 jaar is je investering terug te zien in je portemonnee, voor veel mensen is dit, naast de milieuvriendelijkheid, de reden om over te stappen op de led verlichting. De led verlichting is vrijwel overal verkrijgbaar en is zeker het proberen waard. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten