dinsdag 11 september 2012

Led dimmer

Steeds meer mensen stappen over op led verlichting. Dit doen ze dan meestal vooral omdat ledverlichting energiezuiger is dan een halogeen of gloeilamp. Tegenwoordig heb je naast witte leds ook leds met warm licht. Er is steeds meer vraag naar dimbare ledverlichting en tegenwoordig zijn hiervoor ook led dimmers voor te krijgen. Maar lang niet alle LED's zijn dimbaar. Of een led lamp gedimd kan worden ligt aan de elektronica die in de lamp of armatuur van de LED zit. Tegenwoordig zijn wel steeds meer LED's verkrijgbaar die dimbaar zijn. Dit staat dan aangegeven op de verpakking. Led dimmers zijn te verkrijgen in 12v-24v en in 230 volt.

Het overgrote deel van LED lampen, spots en strips is gemaakt voor gebruik op 12V. Voor het professionele segment heb je 24V ledverlichting. Een 230v lamp is over het algemeen niet geschikt om te dimmen. Maar met een speciale dimmer is dit toch mogelijk. Met het dimmen van een 230v lamp zal je hierdoor wel een kleine verandering ervaren in lichtintensiteit. Het dimmen van ledverlichting werkt via een simpel elektronisch principe. Een led dimmer werkt via het principe door de stroom heel snel aan en uit te zetten en hierdoor lijkt de verlichting zachter te branden. Er zijn veel dimmers op de markt. Voor iedere led lamp is er een passende dimmer te vinden. De techniek van de dimmer blijft bij de verschillende dimmers hetzelfde, maar het verschil zit dan vooral in het design van een dimmer. 

Met de aanschaf van ledverlichting ben je energiezuinig bezig en met een led dimmer kan je de verlichting makkelijk aanpassen aan de sfeer die je in jou huis wilt hebben. Zelfs witte led verlichting kan je zo dimmen dat je wat meer sfeer in huis krijgt. Voor wat extra sfeer in je huis heb je tegenwoordig ook LED's met warm licht. Met een led dimmer kan je het licht dan ook nog eens afstellen op jou behoefte. Of je nou een boek of krant wilt lezen of een gezellige sfeer in huis wilt hebben, met een led dimmer kan je het licht voor iedere situatie aanpassen. Maar ook voor buitenshuis is er ledverlichting die water en -schokbestendig zijn. Hierdoor kan je led verlichting dus ideaal voor buiten gebruiken. Led's hebben tevens ook nog eens een lange levensduur. Het aanbod van ledverlichting wordt steeds groter. Tegenwoordig heb je led spots, strips, panelen en inbouwspots. Door deze ruime keuze aan ledverlichting is het te gebruiken voor veel toepassingen. De aanschaf van ledverlichting is misschien wel een investering, maar op langer termijn bespaar je zowel energie en dus ook geld. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten